В 2010 КТЦ "Альтера" (http://altera.in.ua/) проводит полигонную ролевую игру на историческую тематику.

"Назва: "Між орлами і півмісяцем".
Тема: Україна, 1622 рік, одразу по смерті Петра Сагайдачного.
Гру планується провести 22-24.07.2010р.

"…Україна, рік 1622. Річ Посполита Польська і Литовська переживає свій розквіт. Руське козацтво, досі лише зграя гультяїв, розбійників і заколотників, генієм Петра Сагайдачного стає силою, з якою змушені рахуватися найсильніші держави Європи. Козаки рятують польського королевича під Москвою і дарують короні Смоленщину, Чернігівщину та Новгород-Сіверщину, б'ють турок під Хотином, руйнують найбільші міста Криму, наводять жах на мешканців Константинополя, Трапезунда, Варни, саджають у Києві руського митрополита...
Але славний козацький гетьман Петро Конашевич Сагайдачний вмирає. Тим часом іде найширший наступ на православну віру: ляхи насильно запроваджують Унію, захоплюють або закривають храми, переманюють і перекуповують священників, православних не допускають до урядів тощо. Посилюється закріпачення селянства. Україну спольщують. Одне за одним підіймаються козацькі повстання.
І в котлі цього виру зароджується нова державність…"

Подробнее -- см. сайт КТЦ "Альтера".

На Юконе-2009 состоится презентация игры, в ходе которой представители мастерской группы расскажут об игре и ответят на вопросы потенциальных игроков.

Презентацию проводит Анатолий Скинтей (Искра), г.Киев
Время проведения -- суббота, ориентировочно около полудня. Точное время будет указано в расписании.